ارکستراسیون ابری چیست؟ با تفاوت ارکستراسیون ابری و اتوماسیون ابری آشنا شویم
کسب و کارها هر روز بیشتر از روز قبل، دادهها، اطلاعات و محاسبات خود را به فضای ابری منتقل میکنند. هر چند این امر، محیطهای محاسباتی قدرتمند و انعطاف پذیری ایجاد میکند، اما وظیفه مدیریت تعداد زیادی از برنامهها و گردشهای کاری را بر عهده بخش فناوری اطلاعات قرار میدهد. مدیران سازمان برای حل این مشکل به طور فزاینده به سازماندهی ابری روی میآورند. چرا که پلتفرمهای ارکستراسیون ابری به تیمهای فناوری اطلاعات امکان میدهد تا اتوماسیون مدیریت وظایف ابری را در تیمها و دامنهها سازماندهی کنند.
با هماهنگی اتوماسیون در گردشهای کاری محیطهای ابری و ترکیبی، مدیران میتوانند کارایی و قابلیت اطمینان سیستمهای رایانش ابری را بهبود ببخشند و نگهداری از آنها را در طول زمان آسانتر کنند. همراه ما بمانید تا به شما بگوئیم ارکستراسیون ابری چیست و چه تفاوتی با اتوماسیون ابری دارد.
ارکستراسیون ابری چیست؟
ارکستراسیون ابری (Cloud Orchestration)، فرآیند خودکارسازی وظایف مورد نیاز برای مدیریت ارتباطات و عملیات کاری در یک محیط ابری است. فناوریهای ارکستراسیون ابری، وظایف و فرآیندهای خودکار را در یک سیستم گردش کار برای انجام عملکردهای خاص یکپارچه سازی میکنند.
رایجترین جریانهای کاری که توسط سیستمهای هماهنگ سازی ابری مدیریت میشوند، مواردیاند که به مدیریت چرخه عمر برنامه مربوط هستند. این شامل وظایفی مانند به دست آوردن منابع محاسباتی و ذخیره سازی، پیکربندی سیستم عامل و استقرار برنامههای کاربردی است.
ابزارهای همانگ سازی ابری، مستلزم اجرای خط مشی مناسب هستند و مطمئن میشوند که فرآیندها مجوز مورد نیاز برای اجرا یا اتصال به بار کاری را در اختیار دارند. وظایف معمول هماهنگ سازی ابری عبارت است از:
- شروع بارهای کاری سرور
- تامین ظرفیت ذخیره سازی در صورت نیاز
- نمونه سازی ماشینهای مجازی با هماهنگ سازی خدمات، حجم کاری و منابع در فضای ابری
گزینههای ارکستراسیون ابری چیست؟
کسب و کارها برای هماهنگ سازی یا ارکستراسیون ابری، گزینههای زیادی در اختیار دارند. موثرترین انتخاب، به نیازهای خاص سازمان و روشهای عملیاتی آنها بستگی دارد. به عنوان مثال، کسب و کاری که بر توسعه برنامههای کاربردی داخلی متکی است، ممکن است برای هماهنگ سازی بر روی فرمهایی تمرکز کند که به روشهای DevOps یا استقرار پیوسته و تحویل پیوسته (CI/CD) طراحی شدهاند.
اما کسب و کاری که عملیات مستمر و چرخه عمر برنامههای کاربردی تجاری را مدیریت میکند، ممکن است برای ارکستراسیون ابری جهت مدیریت تقاضای عملیاتی پویا، به رویکرد ضروریتری نیاز داشته باشد.
بسیاری از سازمانها برای مطابقت با نیازهای مختلف، از اشکال متفاوت هماهنگ سازی ابری استفاده میکنند. برخی از آنها برای هماهنگی استقرار برنامههای کاربردی پایه یا طرحهای زیرساختی، یک declarative approach ( رویکرد اعلامی: رویکردی مبتنی بر امکانات نرم افزار) را مورد استفاده قرار میدهند. سپس برای عملیات تطبیقی و مدیریت چرخه حیات، به سمت اشکال ضروری هماهنگ سازی حرکت میکنند.
برخی از خدمات ارکستراسیون ابری با سرویسها و پلتفرمهای ابری خاص کار میکند تا قابلیتهای پیش ساخته و امکانات ذاتی موجود در نرم افزار را ارائه دهد. در حالی که برخی دیگر، برای امکان سفارشی سازی عمیقتر و دامنه وسیعتر جهت رسیدگی به نیازهای ابری، چند ابری و ترکیبی، چارچوبهای گستردهتر و توسعه یافتهتر ارائه میکنند.
همچنین برخی ارائه دهندگان، ابزارهای هماهنگ سازی را برای دستیابی به اهداف خاصی مانند خرید و فروش همزمان کالاها در بازارهای مختلف، کاهش هزینههای عملیاتی، بهینه سازی و انطباق با خط مشی ارائه میدهند.
راهحلها و ابزارهای ارکستراسیون ابری چیست؟
یک راهحل خوب هماهنگ سازی ابری، باید اصطکاک و سربار مدیریت اتوماسیون در سیستمهای مختلف را کاهش داده و پروتکلهای امنیتی سختگیرانه را حفظ کند. علاوه بر این، باید به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد تا بتواند با نیازهای متغیر سازگار شود و محیطهای محاسباتی متنوع را مدیریت کند.
با راهحلهای ارکستراسیون ابری میتوانید:
- وابستگیهای پیچیده شغلی را مدیریت کنید و از ترتیب درست اجرای وظایف مطمئن شوید.
- از استفاده موثر و کارآمد منابع به منظور جلوگیری از کم و زیاد بودن سیستمها اطمینان پیدا کنید.
- ابزارهای زمانبندی و مدیریت گردش کار را به شکلی فراهم کنید که کاربران با تواناییهای فنی متفاوت، اجازه استفاده از آنها را داشته باشند.
- امکان استفاده از تکنیک پل زدن به محیطهای مختلف کامپیوتری مانند محیطهای ابری عمومی و خصوصی را فراهم کنید.
- از API های منعطف و باز، برای اتصال به برنامههای خارجی و صادرات دادهها بدون به خطر انداختن امنیت استفاده کنید.
- ابزارهای نظارت، هشدار، گزارش و ممیزی را برای یک تشخیص انعطاف پذیر هماهنگ کنید.
- میان مدیریت خط مشی امنیت دادهها در سطح سازمان با سیستمهای احراز هویت موجود ارتباط برقرار کنید.
ارکستراسیون ابری مهم است؛ چرا؟
موارد زیر از دلایل اهمیت هماهنگ سازی ابری محسوب میشوند:
- پذیرش سریع برنامههای کاربردی مبتنی بر کانتینر و خدمات میکرو که از طریق API ها ارتباط برقرار میکنند، برای خودکارسازی استقرار و مدیریت برنامهها در سراسر فضای ابری، بین کاربران تمایل ایجاد میکند. این پیچیدگی فزاینده، تقاضا برای نرم افزار هماهنگ سازی را افزایش میدهد. این نرم افزار، میتواند وابستگیهای زیاد در میان ابرهای چندگانه، با قابلیتهای امنیتی و مدیریتی ابری را کنترل و مدیریت کند.
- همان طور که سازمانها به طور فزاینده معماری ابری ترکیبی را مورد استفاده قرار میدهند، نیاز به ارکستراسیون ابری ترکیبی نیز در حال افزایش است.
- هماهنگ سازی یا ارکستراسیون ابری، نیاز کارکنان فناوری اطلاعات برای انجام دستی وظایف اتوماسیون را کاهش داده و منابع را به انجام کارهای مهمتر اختصاص میدهد. همچنین به سازمانها فرصت میدهد تا زمانی را برای انجام فعالیتهای خلاقانه و نوآورانه در نظر بگیرند.
- امکان استقرار سریع برنامهها در زیرساختهای ترکیبی فناوری اطلاعات و هماهنگ کردن فرآیندهای مختلف در سیستمها، نتیجه یک تجربه بهبود یافته برای کاربران و مشتریان در سطح سازمانی است.
مزایای ارکستراسیون ابری چیست؟
هماهنگ سازی یا ارکستراسیون ابری، ضمن ساده سازی اتوماسیون در یک محیط ابری ترکیبی، تضمین میکند که خط مشیها و پروتکلهای امنیتی در یک محیط فناوری اطلاعات پویا و به روز، حفظ میشوند.
- هماهنگ سازی ابری، هزینههای کلی را کاهش میدهد، تحویل خدمات را تسریع میکند، مدیریت و هماهنگی محیطهای ترکیبی پیچیده را خودکارسازی میکند، خطاهای ارائه را حذف میکند و ارائه خدمات سلف سرویس بدون نیاز به مداخله فناوری اطلاعات را ممکن میسازد.
- ارکستراسیون ابری، میتواند با افزایش دید و استفاده از منابع در میان ابرها، به جلوگیری از گسترش ماشین مجازی (VM) کمک کند.
- ارکستراسیون ابری، برای اطمینان از پیکربندی درست پیوندها، ارتباطات میان بارهای کاری را خودکارسازی میکند. بسیاری از پلتفرمهای هماهنگ سازی ابری این کار را با استفاده از یک پورتال مبتنی بر وب انجام میدهند.
- در سازمانهای بزرگ، توسعه دهندگان و کارکنان میتوانند به نرم افزار ارکستراسیون ابری به عنوان مکانیزم سلف سرویس برای استقرار منابع روی آورند. مدیران نیز میتوانند از این سیستم برای ردیابی وابستگی سازمان به پیشنهادات مختلف فناوری اطلاعات و مدیریت بازپرداخت هزینه استفاده کنند.
- با ارکستراسیون ابری میتوانید علاوه بر سادهتر کردن ادغام دادهها، سیاستهایی را برای حاکمیت و امنیت، به صورت خودکار اعمال کنید.
- میتوانید برای اطمینان از اجرای درست وظایف، ارتباط و وابستگی در میان ابرها را مدیریت کنید.
- با هماهنگ سازی ابری میتوانید سیستمهای مدیریت هویت و دسترسیهای موجود را به عنوان بخشی از امنیت سازمانی ادغام کنید تا مطمئن شوید فقط کاربران و برنامههای کاربردی مجاز میتوانند به اتوماسیونها دسترسی داشته باشند و آنها را اصلاح کنند.
- ارکستراسیون ابری، ابزارهای گردش کار برای مدیریت و زمان بندی IT و خط کاربران تجاری را فراهم میکند.
- این سیستم، بین محیطهای ابری عمومی و محیطهای ابری خصوصی پل ارتباطی ایجاد میکند.
- هماهنگ سازی ابری در صورت نیاز به اتوماسیون جدید، نیاز به ساخت ابزارهای ad-hoc (ابزارهای تک بعدی) را از بین میبرد.
ضرورت استفاده از ارکستراسیون ابری چیست؟
میکرو سرویسها و کانتینرسازی، منجر به افزایش انعطاف پذیری محاسبات ابری میشود. بنابراین، پیچیدگیهای جدیدی معرفی میشود که مدیریت آنها کمی سخت است. از آنجا که ابرهای ترکیبی از بخشهای مختلفی تشکیل شدهاند، معمولا همسوسازی عملیات و فرآیندهای تجاری، کاهش خطاهای تهیه و محدود کردن گسترش منابع در سازمانها با چالش مواجه میشود.
اکنون محیطهای ابری برای عملکرد به اتوماسیون نیاز دارند. زیرا انجام تعدادی از وظایف پیچیده در نگهداری آنها بدون اتوماسیون تقریبا غیرممکن است. تیمهای فناوری اطلاعات میتوانند از اتوماسیون برای اجرای انواع وظایف مدیریت ابری مانند موارد زیر استفاده کنند:
- تهیه یا استقرار سرورها
- مدیریت دستگاههای شبکه
- اختصاص ظرفیت ذخیره سازی
- ساخت ماشینهای مجازی (VM)
- استقرار برنامههای کاربردی
خودکارسازی این فرآیندها، علاوه بر کاهش خطاهای دستی، میتواند منابع را آزاد کند و به سازمانها برای نوآوری و ارائه خدمات به نفع مشتریان، زمان بیشتری بدهد. اما زمانی که فرآیندهای اتوماسیون جدا میشوند، این دستاوردها کاهش پیدا میکند.
ارکستراسیون ابری، پیاده سازیهای مختلف اتوماسیون را در جریانهای کاری یکپارچه تراز میکند.
اتوماسیون ابری و ارکستراسیون ابری چه تفاوتی دارند؟
اتوماسیون ابری شامل اجرای برنامه یک عملیات بر روی یک جزء مجزا از یک برنامه کاربردی، حجم کاری، منبع یا زیرساخت در یک پلتفرم ابری است.
اتوماسیون ابری، شامل بلوکهای ساختمانی برای ارائه ارکستراسیون ابری است که فرآیند هماهنگ کردن وظایف خودکار چندگانه، به هم پیوسته و به هم وابسته را در میان اجزای مختلف برای دستیابی به یک هدف خاص، مانند ایجاد، به روز رسانی یا حذف یک برنامه کاربردی، بر عهده دارد.
ارکستراسیون ابری، به سازمانهای فناوری اطلاعات کمک میکند تا کارهای دستی و تکراری را کاهش دهند، عملیات خود را استانداردسازی و فرآیند تحویل را تسریع کنند. اکثر سازمانهای فناوری اطلاعات، معمولا به صورت ترکیبی، از چندین روش هماهنگ سازی ابری استفاده میکنند تا به بهترین شکل با نیازهای عملیاتی متفاوت مطابقت داشته باشد.
***
ملاحظه کردید که تیمهای فناوری اطلاعات، با هماهنگ سازی و ارکستراسیون ابری میتوانند فرآیندها و تخصیص منابع را ساده سازی کنند، توزیع بار کاری در منابع متعدد را مدیریت کنند، سرورها را مستقر کنند و فعالیتهای بیشتری انجام دهند.
اما همان طور که گفتیم، ارکستراسیون ابری و اتوماسیون ابری کاملا متفاوتاند. اتوماسیون ابری، زیرمجموعهای از هماهنگ سازی ابری است. در حالی که ارکستراسیون ابری، شامل مدیریت تعدادی از فرآیندهای اتوماسیون به هم پیوسته است. علاوه بر این، گردشهای کاری هماهنگ سازی ابری، معمولا اهداف سطح بالایی مانند مقیاس بندی خودکار برنامههای کاربردی توزیع شده، پیکربندی خدمات و مدیریت وابستگی را بر عهده دارند.