مجله اینترنتی تخصصی نرم افزار

هزینه طراحی سایت فروشگاهی چقدر است؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه

برای داشتن یک سایت فروشگاهی چه چیزی لازم است؟ از کجا باید شروع کرد و مهمتر اینکه چه مقدار هزینه برای راه اندازی یک وبسایت فروشگاهی مقرون به صرفه است؟ اینها همه سوالاتی است که نخستین بار وقتی ایده ایجاد سایت فروشگاهی به ذهنتان خطور می کند، از خود می پرسید.

محاسبه تقریبی هزینه طراحی سایت به شما در طراحی استراتژی و محاسبه میزان سرمایه لازم برای شروع کسب و کار اینترنتی تان کمک بسیار زیادی می کند. بدون داشتن استراتژی و نقشه راه، عملا رسیدن به موفقیت غیرممکن خواهد بود. از این رو در این مطلب سعی داریم در ک درستی از هزینه تقریبی راه اندازی سایت فروشگاهی به شما بدهیم تا در طراحی استراتژی کاری تان کمک کنیم.

بررسی روش های مختلف طراحی سایت فروشگاهی

به طور کلی برای طراحی هر سایتی دو شیوه مختلف پیش رو دارید. شیوه اول، طراحی یک سایت اختصاصی است و شیوه دوم، استفاده از سیستم های مدیریت محتوا یا CMS.

در شیوه نخست، صفر تا صد طراحی و راه اندازی وبسایت  را به شرکت یا متخصص طراحی سایت می سپارید. این یعنی قرار است به کمک متخصصان برنامه نویسی، یک سایت سفارشی مخصوص به شما ساخته شود که برای هر نیاز و هدف شما کدنویسی مخصوص انجام شود و به بیان ساده تر، پارچه را پیش خیاط ببرید تا کت مناسب شما و در اندازه خودتان بدوزد.

اما شیوه دوم، استفاده از CMS های رایج است. سی ام اس که مخفف Content Management System است، سیستم مدیریت محتواست که در انواع مختلف شامل دات نت نیوک، وردپرس، جوملا در بازار موجود است. در مثال کت و خیاط، در واقع استفاده از cms مشابه خریداری یک کت آماده از مغازه است. چارچوب از پیش آماده ای که دیگر نیازی به کدنویسی و طراحی از صفر ندارد و کار را تا حد زیادی آسان می کند.

در تصمیم گیری برای انتخاب یکی از دو روش بالا برای طراحی سایت فروشگاهی خودتان، لازم است مزایا و معایب هر دو روش را بدانید تا انتخاب بهتر و به صرفه تری داشته باشید.

img

طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی یا آماده؟

در طراحی اختصاصی سایت همه چیز مطابق با خواسته و نیاز شما ساخته می شود، از جزئی ترین قسمت ها تا کلی ترین آن، همه چیز کدنویسی می شود تا سایت فروشگاهی شما همه ویژگی های دلخواه شما را داشته باشد. اما این فرایند به مراتب طولانی تر از روش استفاده از سی ام اس خواهد بود. به علاوه اینکه نیازمند جلسات و بررسی و ارزیابی های بسیار است.

اما موضوع مهم این است که در طراحی سایت اختصاصی علاوه بر صرف زمان بیشتر، هزینه بیشتری نیز صرف خواهد شد. هزینه ای که شما بابت طراحی سایت اختصاصی خود به برنامه نویسان و افراد متخصص می پردازید، به علاوه هزینه بالای پشتیبانی، بسیار بیشتر از روش دوم خواهد بود. البته این موضوع کاملا به استراتژی کسب و کار شما و سرمایه ای که برای این موضوع در نظر گرفته اید، بستگی دارد.

در شیوه دوم، یعنی استفاده از یکی از سیستم های مدیریت محتوا، هزینه زمانی و مالی به مراتب پایین تر است. مهمتر اینکه دیگر به وجود متخصصان و برنامه نویسان وابستگی ندارید. همه چیز از قبل کدنویسی شده و آماده است و حتی خودتان می توانید از پس همه کارها بربیاید و صفر تا صد راه اندازی سایت را خودتان برعهده بگیرید! این یعنی صرفه جویی قابل توجهی در هزینه ها.

گرچه در طراحی سایت اختصاصی شما می توانید یک طراحی خاص و خلاقانه داشته باشید، اما استفاده از سی ام اس ها کمتر خاصیت منحصر به فرد بودن دارند. با این وجود، سی ام اس های open source مانند وردپرس مدام توسط متخصصان و برنامه نویسان ارتقا می یابد و مشکلات آن رفع می شود، این در حالی است که ارتقا سایت های اختصاصی زمانبر است.

با اینکه قبلا باور بر این بود که امنیت و سرعت سایت های اختصاصی بهتر است، اما باید گفت سایت هایی که با سیستم های مدیریت محتوا طراحی می شوند نیز به واسطه پلاگین های مخصوص برای سرعت و امنیت سایت، در این دو زمینه نیز قوی هستند.

بنابراین می توان گفت با وجود اینکه در سایت های اختصاصی همه چیز طبق سلیقه شما کدنویسی و نوشته می شود، اما هزینه بالای طراحی، پشتیبانی و توسعه سایت به علاوه کند بودن روند طراحی سایت مواردی است که باید در انتخاب این شیوه از طراحی سایت مدنظر قرار دهید.

سرعت طراحی سایت با CMS همچنین هزینه پایین و بی نیاز بودن از دانش کدنویسی، سبب شده یک انتخاب محبوب برای بسیاری از کسب و کارها به خصوص آنها که به دنبال طراحی سایت فروشگاهی هستند، باشد.

هزینه تقریبی طراحی سایت فروشگاهی اختصاصی با برآورد همه هزینه ها شامل خرید هاست و دامنه، برنامه نویسی، پشتیبانی و توسعه رقمی حدود 100 میلیون تومان (در زمان نگارش این متن) خواهد بود، در حالی که قیمت قالب فروشگاهی آماده کمتر از 300 هزار تومان است.

اما انتخاب کم هزینه تر و در عین حال ساده و کاربردی، استفاده از سیستم های مدیریت محتواست. در اینجا به طور خاص ما از وردپرس صحبت می کنیم. دلیلش هم این است که وردپرس امروز محبوب ترین سیستم مدیریت محتواست، چرا که رایگان است و هزینه های طراحی و پشتیبانی آن بسیار کمتر از گزینه های دیگر است (طبق آمار سال 2020 سایت Kinsta حدود 34 درصد از وبسایت ها در سرتاسر دنیا، وردپرسی هستند). برای محاسبه هزینه ها بهتر است ابتدا مراحل طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس را بررسی کنیم.

img

مراحل طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس

خرید هاست و دامنه

اولین گام در طراحی هر سایتی چه شرکتی، چه فروشگاهی، چه شخصی و … خرید هاست و دامنه است. پیش از هر اقدامی باید نام دامنه خود را ثبت کنید، یعنی همان نام وبسایت که می تواند نام کسب و کار شما باشد یا هر اسمی که ماهیت کسب و کار شما را نشان دهد و در یاد بماند.

باید در یکی از سایت های فروش دامنه اقدام به ثبت دامنه خود کنید و مبلغ آن را به صورت یکساله یا پنج ساله پرداخت کنید.

در کنار آن، سایت شما باید در جایی میزبانی شود که همان هاستینگ است. پنل میزبانی خود را نیز باید از شرکت هایی که خدمات هاستینگ ارائه می دهند، خریداری کنید و حالا شما اقدامات اولیه را برای شروع کار وبسایت انجام داده اید.

خرید قالب

پس از نصب وردپرس که می توانید خودتان به صورت رایگان انجام دهید، باید قالب مناسب وبسایت خود را خریداری کنید. در مورد وبسایت های فروشگاهی، محبوب ترین و قدرتمندترین قالب وردپرسی، ووکامرس است.

معروف ترین بازار قالب های وردپرسی در دنیا، تم فارست است، اما این قالب ها فارسی نیستند و نیاز به راستچین شدن دارند. مارکت پلیس ژاکت معتبرترین بازارگاه وردپرس فارسی است که همه قالب ها و افزونه های وردپرسی را به صورت کاملا فارسی سازی شده و همراه با پشتیبانی در اختیار شما قرار می دهد. از این رو می توانید با مراجعه به وبسایت zhaket.com  ، قالب موردنظر خود را خریداری کنید. قالب وردپرس ژاکت با قیمت مناسب همراه با 6 ماه پشتیبانی رایگان ارائه می شود.

راه اندازی قالب

گام بعد از خرید قالب، نصب و راه اندازی آن است. شما می توانید برای نصب قالب از فیلم های آموزشی و راهنمای نصب قالب که هنگام خریداری قالب در اختیارتان قرار می گیرد، استفاده کنید؛ اما شاید ترجیح بدهید نصب و راه اندازی قالب را به متخصص این حوزه بسپارید. دلیلش نیز آن است که فرایند نصب قالب بسیار حساس و ریسکی است، چرا که اگر تسلط کافی به آن نداشته باشید، ممکن است تنظیمات سایت را به هم بریزد و وبسایت شما را دچار مشکل کند.

در این باره نیز می توانید نیاز به متخصص نصب قالب را از طریق service.zhaket.com برطرف کنید. با مراجعه به وبسایت ژاکت سرویس می توانید خدمات وردپرس، شامل نصب و راه اندازی وردپرس و قالب و افزونه های آن را خریداری کنید و از خدمات متخصصین این حوزه استفاده کنید.

تولید محتوا و ورود داده

سایت فروشگاهی شما به محتوا نیاز دارد. این محتوا شامل عکس و ویدئوی محصولات، توضیحات محصولات و اطلاعات دیگری در خصوص فروشنده، روش پرداخت و بازگشت محصول می شود. محتوای شما باید دقیق، قابل فهم، جامع و مهمتر از آن بهینه سازی شده باشد. منظور از محتوای بهینه، محتوایی است که بر اساس اصول سئو نوشته شده باشد و بتواند جایگاه برتری برای وبسایت شما در نتایج موتورهای جستجو فراهم کند.

بنابراین برای کسب نتیجه بهتر، استفاده از تخصص نیروی تولید محتوا که بر سئو نیز تسلط دارد، پیشنهاد می شود. در این زمینه می توانید از خدمات تولید محتوا در ژاکت سرویس استفاده کنید.

هزینه طراحی سایت فروشگاهی

حال که با همه مراحل و اقدامات لازم برای راه اندازی سایت فروشگاهی آشنا شدید، وقت آن است که یک براورد از هر یک از مراحل گفته شده و محاسبه هزینه کل راه اندازی سایت فروشگاهی با وردپرس، بدست آوریم.

جدول زیر یک محاسبه تقریبی است از هزینه های طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس. لازم به ذکر است که این مقادیر مربوط به زمان نگارش این مقاله است.

اقدامات هزینه (تومان)
خرید هاست 400000
خرید دامنه  (.ir) 25000
خرید قالب فروشگاهی 300000
خرید افزونه های ضروری (سئو، امنیتی و …) 200000
جمع کل 925000

سخن آخر

اگر تصمیم دارید یک سایت فروشگاهی راه بیندازید و به دنبال مقرون به صرفه ترین و مناسب ترین گزینه هستید، پیشنهاد ما استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس است. امکاناتی که سایت های وردپرسی از جمله ووکامرس برای فروشگاه اینترنتی شما فراهم می کنند، شما را از هر گونه برنامه نویسی و هزینه اضافی بی نیاز می کند. از طرفی شما را قادر می سازد با دریافت آموزش در حوزه وردپرس، خودتان بتوانید مدیریت وبسایت را برعهده بگیرید.

مطالب مشابه
9 نظر
  1. احسان می گوید

    سلام
    سپاس از مقاله خوبتان
    بنده مقاله رو تا آخر خوندم و باهاش کلی ارتباط برقرار کردم وهمینطور چند نکته خوب هم ازش یاد گرفتم.
    یه توضیح مختصر از خودم میدم و خوشحال میشم بتونید با توجه به توانایی هام کمکم کنید
    بنده لیسانس زبان فرانسه خوندم و یک سالی میشه به عنوان فریلنسر توی زمینه ترجمه و بعضی کارای دیگه مثل مقاله نویسی و موارد مشابه فعالیت دارم.
    همینطور در کنار کارم تقریبا یک سالی هم میشه که به طور خود آموز دارم المانی یاد میگیرم و تا حدی خوبی پیشرفت داشتم.
    برای اینکه بتونم کسب و کار اینترنتی خودم رو راه اندازی کنم تقریباً یک هفته هم میشه که دارم آموزش های مختلف راه اندازی ساخت وب سایت رو با وردپرس یاد میگرم ولی نمیدونم آیا وردپرس جواب کارم رو میده یا خیر.
    دوست دارم یک کسب و کار اینترنتی برای خودم راه اندازی کنم ولی دقیقاٌ نمیدونم در چه زمینه ای وب سایتم رو راه اندازی کنم ، یه کم سرگردان هستم ولی، به این نتیجه رسیدم که باید در زمینه ای فعالیت کنم که افراد بهش نیاز داشته باشند تا هم من بتونم به رشد مالی و علمی برسم و هم اینکه نیاز های مخاطب های هدف کاری که درآینده پیش میگیرم رو رفع کنم.
    خوشحال میشم بنده رو راهنمایی کنید.
    با سپاس فراوان

  2. فریبرز می گوید

    سلام ممنون از اطلاعات خوبی که منتشر نمودید.

  3. محمدرضا می گوید

    سلام . وقتتون بخیر
    برای طراحی سایت ارز دیجیتال می شه از وردپرس استفاده کرد ؟ قیمت طراحی سایت صرافی با وردپرس چقدر میشه ؟

    1. پوریا جلالیان می گوید

      سلام دوست عزیز
      سایت های ارز دیجیتال و رمز ارز ها به دلیل این که دارای قابلیت های منحصر بفرد و متفاوتی هستند ، وردپرس توانایی پیاده سازی اون ها رو نداره . برای طراحی سایت صرافی باید حتما از cms های اختصاصی استفاده بشه که پایه قیمت طراحی سایت ارز دیجیتال چیزی در حدود 80 میلیون تومنه .

  4. دینا رشیدی می گوید

    سلام
    مطالب سایتتون واقعا خیلی خوب و مفیده . نمونه کارهاتونم عالی بود . به کارتون ادامه بدین

  5. افشین می گوید

    واقعا مطالب سایتتون خوبه ممنون از به اشتراک گذاشتن دانش و اطلاعاتتون در قالب مقاله

  6. مینا می گوید

    وردپرس به طور کلی یکی از بهترین سیستم های مدیریت محتوا برای سئو در نظر گرفته می شود، اما برای بهترین نتیجه باید یک تم مناسب سئو و یک افزونه سئو برای وردپرس نصب کنید.

    با استفاده از راهنمای ایجاد فروشگاه اینترنتی در بلاگ ژاکت سایت فروشگاهی خود را راه اندازی کنید

    بهترین قالب ها و افزونه هایی که برای طراحی سایت فروشگاهی مفید هستند:

  7. ابوالفضل می گوید

    ممنون بابت مقاله مفید و کاربردی✨

    1. مریم خیراندیش می گوید

      ممنون از توجه شما

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.